gtag('config', 'AW-16525698549'); Skip to main content

Veelgestelde Vragen

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen over onze diensten, inclusief laserontharing en holistische behandelingen zoals acupunctuur. Leer meer over wat we te bieden hebben.

Algemene vragen

Ik heb een specifieke vraag, maar ik kan het antwoord niet vinden. Wat moet ik doen?
Als je de juiste behandelpagina hebt bezocht maar nog steeds geen antwoord op je vraag kunt vinden, neem dan gerust contact met ons op.

Is betalen in termijnen mogelijk?
Ja, bij Swiss Allure Voorschoten kun je nu ook alle laserontharingspakketten in termijnen betalen. Neem contact op met onze specialist voor meer informatie over de beschikbare opties en mogelijkheden. Daarnaast bieden we ook losse behandelingen tegen een gereduceerd tarief aan, zodat je onze diensten kunt gebruiken. Hierdoor heb je meer flexibiliteit en kun je de behandelingen in je eigen tempo volgen.

Welke betaalmethoden accepteren jullie?
Je kunt zowel contant als met pin betalen. Daarnaast accepteren we ook creditcards en online betalingen, waaronder iDeal, CreditCards (Visa, MasterCard, American Express), Klarna, PayPal en Apple Pay.

Hoe kan ik de echtheid van online recensies voor Swiss Allure Voorschoten verzekeren?
Je kunt vertrouwen op recensies van geverifieerde klanten die hebben geboekt via Treatwell of Salonized. Deze platforms waarborgen de authenticiteit door echte feedback te tonen van klanten die onze diensten daadwerkelijk hebben ervaren. We hechten veel waarde aan transparantie en streven naar uitmuntendheid in klanttevredenheid, zodat je de recensies die je daar vindt kunt vertrouwen.

Wat wordt bedoeld met overbeharing?
Overbeharing verwijst naar abnormale of overmatige haargroei op bepaalde delen van het lichaam. Dit betekent dat er meer haar groeit dan normaal verwacht wordt op basis van leeftijd, geslacht en etnische achtergrond. Overbeharing kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en kan verschillende gebieden van het lichaam beïnvloeden, zoals het gezicht, de borst, rug, benen, armen of andere delen.

Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben, waaronder genetische aanleg, hormonale veranderingen, bepaalde medische aandoeningen (zoals het polycysteus ovariumsyndroom), medicatie, hormonale stoornissen of erfelijkheid. Het kan zowel cosmetisch als emotioneel ongemak veroorzaken en het zelfvertrouwen van een persoon beïnvloeden.

Laser ontharing bij Swiss Allure biedt een ideale oplossing voor overbeharing.

Is laser ontharing veilig?
Bij Swiss Allure kun je met een gerust hart vertrouwen op de veiligheid van laser ontharing. Onze hoogopgeleide professionals werken met geavanceerde apparatuur en volgen strikte protocollen om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is. We nemen jouw welzijn en tevredenheid zeer serieus en streven naar een comfortabele en zorgeloze ervaring. Vertrouw op onze expertise en geniet van de voordelen van veilig en langdurig haarvrij zijn bij Swiss Allure.

Is laser ontharing pijnlijk?
Over het algemeen is laser ontharing niet pijnlijk, maar je kunt een warme sensatie ervaren tijdens de behandeling. Het gevoel wordt vaak beschreven als een warme huid, gevolgd door een koelpakket. De tolerantie voor warmte kan echter verschillen per persoon.

Bij Swiss Allure zorgen we ervoor dat je comfortabel bent tijdens de behandeling. Indien nodig kunnen we op elk moment stoppen om meer verkoelende gel aan te brengen. Deze gel helpt de warmte te verminderen en verzacht de huid voor een aangename ervaring. Ons team is zeer attent en staat klaar om naar jouw behoeften te luisteren en eventuele aanpassingen te doen.

We streven naar een ontspannen en effectieve ervaring, waarbij we zowel zorgen voor optimale resultaten als jouw comfort. Aarzel niet om je vragen of zorgen te bespreken voordat we beginnen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je je volledig op je gemak voelt tijdens de behandeling.

Bij Swiss Allure combineren we deskundigheid met zorgzaamheid om jou de best mogelijke ervaring te bieden. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen je gewenste resultaten te bereiken, terwijl we ervoor zorgen dat je je comfortabel en tevreden voelt.

Kom ik in aanmerking voor laser ontharing?
Goed nieuws! Bij Swiss Allure bieden we laser ontharing aan voor alle huid- en haartypes. Of je nu een lichte huid hebt met donker haar, een donkerdere huid hebt of zelfs lichter haar, we hebben geavanceerde lasersystemen die geschikt zijn voor verschillende haarkleuren en huidtinten.

Onze gekwalificeerde professionals zullen een grondige beoordeling uitvoeren tijdens een consult om te bepalen welke laser het meest geschikt is voor jouw unieke kenmerken. We passen onze behandelingen aan om de beste resultaten te bereiken, ongeacht je huid- en haartype.

Of je nu je benen, armen, bikinilijn, gezicht of andere delen van het lichaam wilt laten behandelen, laser ontharing kan een effectieve en langdurige oplossing zijn. We raden je aan een consult te plannen om je mogelijkheden te bespreken en je verwachtingen te verduidelijken.

Hoe oud moet je zijn voor laser ontharing?
De minimumleeftijd om behandeld te worden bij Swiss Allure is 12 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar is schriftelijke toestemming van een ouder of voogd vereist.

Naast de juridische redenen om een leeftijdsdrempel in te stellen, zijn er ook lichamelijke redenen. Bij jonge mensen is het lichaam nog in ontwikkeling, waardoor permanente ontharing vaak niet het gewenste effect kan hebben. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laserontharing.

Kan ik blonde haren laten behandelen?
Hoewel traditionele laser ontharing minder effectief kan zijn bij het behandelen van blonde haren, zijn er geavanceerde technologieën beschikbaar die ook bij lichtere haarkleuren goede resultaten kunnen opleveren. Bij Swiss Allure maken we gebruik van innovatieve lasersystemen die specifiek zijn ontworpen om ook blonde haren effectief te behandelen.

Onze gespecialiseerde professionals zullen een grondige beoordeling uitvoeren tijdens een consult om te bepalen of je in aanmerking komt voor laser ontharing en welke laser het meest geschikt is voor jouw haarkleur en huidtype. Ze zullen de behandeling zorgvuldig afstemmen op jouw individuele behoeften en streven naar optimale resultaten.

Hoewel blonde haren mogelijk meer behandelingen vereisen dan donkerdere haartypes, kunnen onze geavanceerde lasers nog steeds effectief zijn bij het verminderen van de haargroei en het bereiken van een gladde huid. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat de resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon.

Kan ik laser ontharing combineren met (top)sport?
Ja, laser ontharing kan zeker gecombineerd worden met (top)sportactiviteiten. Veel sporters kiezen voor laser ontharing vanwege de voordelen, zoals verminderde haargroei, gemak en verbeterde prestaties.

Laser ontharing kan je helpen om ongewenste haargroei te verminderen of zelfs permanent te verwijderen, waardoor je meer tijd hebt voor je sportactiviteiten en trainingen. Bovendien helpt het om huidirritatie te verminderen die vaak gepaard gaat met regelmatig scheren of andere ontharingsmethoden, wat vooral gunstig is voor sporters.

Het is echter belangrijk om na een laser ontharingsbehandeling 24 uur te wachten voordat je intensieve fysieke activiteiten of sporten hervat. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke instructies van je behandelaar en de gevoeligheid van je huid na de behandeling.

Kan ik laser ontharing combineren met plastische chirurgie?
Ja, laser ontharing kan vaak gecombineerd worden met plastische chirurgie, afhankelijk van het type ingreep en de aanbevelingen van je plastisch chirurg. Veel mensen kiezen ervoor om laser ontharing te ondergaan als aanvulling op hun plastische chirurgieprocedures om een algehele verbetering van hun uiterlijk en zelfvertrouwen te bereiken.

Laser ontharing kan bijvoorbeeld gebruikt worden om ongewenst haar te verwijderen op gebieden zoals het gezicht, de oksels, de benen of de bikinilijn, voordat je een plastische chirurgieprocedure ondergaat. Dit kan zorgen voor een gladdere en egalere huid en kan het herstelproces na de operatie comfortabeler maken.

Het is belangrijk om te overleggen met zowel je plastisch chirurg als onze laserspecialist om de beste aanpak te bepalen. Zij kunnen je adviseren over de timing van de laserbehandelingen in relatie tot je plastische chirurgieprocedure en eventuele specifieke richtlijnen geven voor nazorg en herstel.

Wat is definitieve ontharing?
Definitieve ontharing, ook bekend als permanente ontharing, verwijst naar het verminderen of verwijderen van ongewenste haargroei op een langdurige of blijvende basis. In tegenstelling tot tijdelijke ontharingsmethoden richt definitieve ontharing zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er geen nieuwe haren kunnen groeien.

Een van de meest effectieve methoden voor definitieve ontharing is laser ontharing. Hierbij wordt geconcentreerde lichtenergie gebruikt om het pigment in de haarzakjes te absorberen en te verwarmen, waardoor de haarzakjes beschadigd raken en de haargroei wordt verminderd.

Hoewel laser ontharing zeer effectief is bij het verminderen van haargroei, is het belangrijk op te merken dat het niet altijd 100% permanent is. Sommige nieuwe haren kunnen na verloop van tijd terug groeien, maar ze zijn meestal dunner en lichter van kleur. Periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn om deze nieuwe haren aan te pakken en de resultaten op lange termijn te behouden.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van factoren zoals het haartype, de haarkleur, de huidskleur en het behandelde gebied. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 sessies nodig om de beste resultaten te bereiken.

Het is raadzaam om een intake te plannen om je specifieke situatie te bespreken en een behandelplan op maat te maken. Wij kunnen je adviseren over de geschiktheid en haalbaarheid van definitieve ontharing voor jouw huid- en haartype.

Definitieve ontharing kan een geweldige optie zijn voor mensen die langdurig willen genieten van een gladde en haarvrije huid. Het is echter belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon.

Welke huid- en haartypes kunnen worden behandeld?
Laser ontharing is geschikt voor een breed scala aan huid- en haartypes, waaronder verschillende kleuren en texturen. Onze moderne lasersystemen zijn ontwikkeld om effectief te zijn bij zowel lichte als donkere huidtinten en kunnen haargroei aanpakken, ongeacht of het haar blond, bruin, zwart of rood is.

Wat betreft de huidskleur zijn onze moderne lasers uitgerust met geavanceerde technologieën zoals gekoelde koppen en instelbare instellingen, waardoor behandelingen veilig kunnen worden uitgevoerd op verschillende huidtinten. Zelfs mensen met een donkere of gebruinde huid kunnen nu profiteren van laser ontharing zonder nadelige bijwerkingen.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van laser ontharing kunnen variëren van persoon tot persoon, zelfs bij dezelfde huid- en haartypes. Factoren zoals de dichtheid, dikte en groeicyclus van het haar kunnen van invloed zijn op de resultaten. Een gekwalificeerde professional in laser ontharing zal je huid- en haartype beoordelen en je de beste aanbevelingen geven op basis van jouw specifieke situatie.

Voor of na de laserbehandeling

Hoe kan ik me voorbereiden op de laserbehandeling?
Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt altijd een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek informeren we je over de behandeling, wat je kunt verwachten en bieden we je de gelegenheid om vragen te stellen. Bovendien is het mogelijk om een proefbehandeling op beide oksels te ondergaan, zodat je kunt ervaren hoe de behandeling verloopt. Vervolgens plannen we een afspraak voor de eerste behandeling in.

Daarnaast zullen we ter voorbereiding enkele adviezen geven, zoals het vermijden van waxen en epileren van het te behandelen gebied vóór de behandeling, evenals andere stappen die je kunt nemen om de behandeling zo effectief en comfortabel mogelijk te maken.

Het wordt ook aanbevolen om het te behandelen gebied 1 week voor de behandeling niet bloot te stellen aan overmatig zonlicht of de zonnebank te gebruiken, en het gebruik van zelfbruinende crèmes af te raden. Dit betekent niet dat je helemaal uit de zon moet blijven, maar vermijd langdurige blootstelling met het gebied dat behandeld wordt.

Op de dag vóór de behandeling vragen we je om het te behandelen gebied zo glad mogelijk te scheren. Dit zorgt ervoor dat de warmte van de laser direct naar de haarwortels gaat, waardoor de behandeling effectiever en minder pijnlijk wordt. De warmte wordt namelijk het beste gevoeld op het huidoppervlak, en door te scheren dringt de warmte dieper in de huid door.

Mag ik make-up gebruiken voor een laserbehandeling?
Het is over het algemeen beter om geen make-up te dragen op het te behandelen gebied vóór een laserbehandeling, omdat dit de effectiviteit van de behandeling kan verminderen. Voorafgaand aan de behandeling adviseren we je alle make-up en huidverzorgingsproducten grondig te verwijderen van het te behandelen gebied, zodat de laserenergie goed kan doordringen in de haarzakjes en optimale resultaten kan behalen. Als het je niet lukt om alle make-up te verwijderen, helpen we je hiermee.

Na de behandeling kun je meestal weer make-up aanbrengen, tenzij anders geadviseerd door je laserspecialist. Zorg er echter voor dat je milde producten gebruikt die de huid niet irriteren, vooral als de behandelde huid gevoelig is geworden door de laserbehandeling.

Mag ik deodorant gebruiken voor een laserbehandeling?
Het wordt over het algemeen afgeraden om deodorant of antitranspirant aan te brengen op het te behandelen gebied vóór een laserbehandeling, omdat dit een barrière kan vormen tussen de huid en de laser, waardoor de effectiviteit van de behandeling kan verminderen. Voor optimale resultaten adviseren we om deodorant of antitranspirant grondig te verwijderen voordat je naar je laserbehandeling gaat. Als dit niet lukt, helpen we je hiermee.

Na de behandeling kun je meestal weer deodorant gebruiken, tenzij anders geadviseerd door je laserspecialist. Zorg er echter voor dat je kiest voor een milde deodorant die de huid niet irriteert, vooral als de behandelde huid gevoelig is geworden door de laserbehandeling.

Kan ik tussen de behandelingen door scheren of harsen?
Voor laserontharing wordt aanbevolen om tussen de behandelingen geen methoden zoals harsen of epileren te gebruiken op de te behandelen gebieden, omdat deze methoden de haarzakjes verwijderen die als doelwit dienen voor de laserbehandeling. Scheren is echter toegestaan tussen de behandelingen door en tot 1 dag voor de behandeling.

Kan ik een behandeling overslaan?
Het is over het algemeen niet aan te raden om behandelingen over te slaan tijdens een laserontharingskuur, omdat consistentie belangrijk is voor het behalen van optimale resultaten. Door behandelingen over te slaan, kan de efficiëntie en de uiteindelijke resultaten van de laserbehandeling verminderen. Het behandelplan is ontworpen om de haargroei effectief te verminderen, en behandelingen over te slaan kan dit proces verstoren.

Het behandeltraject is meestal gepland met tussenpozen die zijn afgestemd op de groeicyclus van het haar. Het overslaan van een behandeling kan ertoe leiden dat sommige haarzakjes niet op het optimale moment worden behandeld, waardoor het gewenste resultaat langer kan uitblijven.

Hoe ziet de huidanalyse bij het intakegesprek eruit?
Bij Swiss Allure begint het laserontharingsproces met een grondige huidanalyse tijdens het intakegesprek. Tijdens deze analyse bekijken we nauwkeurig de conditie van je huid en bespreken we je medische geschiedenis en eventuele huidproblemen. Dit stelt ons in staat om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en huidtype.

Tijdens de huidanalyse zal onze deskundige laserspecialist letten op factoren zoals huidskleur, huidgevoeligheid, haartype en de dichtheid van de haargroei. Dit helpt ons om de meest geschikte laserinstellingen en behandelmethoden te bepalen om optimale resultaten te behalen.

We zullen ook eventuele vragen of zorgen die je hebt bespreken en alle details van het behandelproces uitleggen, inclusief de mogelijke bijwerkingen en nazorginstructies.

Bij Swiss Allure streven we naar transparantie en open communicatie. We moedigen je aan om tijdens het intakegesprek al je vragen te stellen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je volledig geïnformeerd en comfortabel bent voordat we met de laserbehandelingen beginnen.

Ons doel is om je een professionele en persoonlijke ervaring te bieden, waarbij we jouw individuele behoeften en doelen centraal stellen.

Hoe snel na de behandelingen kan ik resultaat zien?
Het tijdspad voor het zien van resultaten na laserontharingsbehandelingen kan variëren van persoon tot persoon. Meerdere behandelingen zijn meestal nodig om de gewenste resultaten te bereiken, omdat laserontharing effectief is bij het verminderen van haargroei op lange termijn.

Na elke behandeling kan er een geleidelijke vermindering van haargroei optreden. Sommige mensen merken al na de eerste paar behandelingen een verschil, terwijl bij anderen de resultaten geleidelijker zichtbaar worden na meerdere sessies. Het is belangrijk om geduldig te zijn en het volledige behandeltraject te doorlopen voor optimale resultaten.

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals haartype, huidskleur, het te behandelen gebied en individuele reactie op de behandeling. Meestal worden tussen de 6 en 8 behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van 4 tot 6 weken.

Tijdens een consultatie bij Swiss Allure zal onze deskundige laserspecialist een meer specifiek behandelplan met je bespreken, inclusief het verwachte tijdspad voor resultaten op basis van jouw individuele situatie.

Onthoud dat consistentie en opvolging van het behandelplan belangrijk zijn voor de beste resultaten. Door geduldig te zijn en de aanbevelingen van je lasertherapeut op te volgen, kun je uiteindelijk genieten van langdurige vermindering van haargroei en een gladdere huid.

Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen?
De tijd tussen de laserbehandelingen varieert meestal van 4 tot 6 weken. Deze tussenpozen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de haargroeicyclus optimaal benut wordt tijdens de behandeling.

Haar groeit in verschillende fasen, waaronder de groeifase, overgangsfase en rustfase. De laserbehandelingen zijn het meest effectief wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Door de behandelingen met tussenpozen van 4 tot 6 weken te plannen, kunnen we ervoor zorgen dat we zo veel mogelijk haarzakjes in de actieve groeifase kunnen behandelen.

Het is belangrijk om deze tussenpozen tussen de behandelingen aan te houden om de beste resultaten te behalen. Hierdoor krijgt de huid ook voldoende tijd om te herstellen tussen de sessies door.

Tijdens het intakegesprek zal onze lasertherapeut een specifiek behandelplan met je bespreken, inclusief de aanbevolen tijd tussen de behandelingen, op basis van jouw individuele behoeften en het te behandelen gebied.

Het is belangrijk om het behandelplan nauwgezet te volgen en de aanbevolen tussenpozen aan te houden om de beste resultaten te bereiken. Mocht je vragen hebben over de tijdsduur tussen de behandelingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige laserspecialisten.

Mag ik in de zon na een laserbehandeling?
Na een laserbehandeling wordt over het algemeen aanbevolen om directe blootstelling aan de zon te vermijden. De huid kan na de behandeling gevoeliger zijn en meer vatbaar voor zonbeschadiging.

De laserbehandeling kan de huid tijdelijk gevoeliger maken en kan leiden tot roodheid, irritatie of zelfs blaarvorming. Blootstelling aan de zon kan deze bijwerkingen verergeren en de genezing vertragen.

Het is daarom belangrijk om de behandelde huid gedurende 2 dagen na de laserbehandeling te beschermen tegen de zon. Dit kan worden gedaan door het dragen van beschermende kleding, het gebruik van een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF en het vermijden van langdurige blootstelling aan direct zonlicht.

Is de behandeling geschikt voor alle huidtypen?
Ja, de behandeling is over het algemeen geschikt voor alle huidtypen omdat we de laser kunnen instellen op ieder huidtype. Dankzij de innovatieve eigenschappen van de Diode Ice Laser kunnen we nu ook een donkere huidskleur behandelen. Dit komt doordat de Diode Ice Laser niet alleen op het pigment werkt, maar ook de eiwitten onder in het haarzakje aantast. Hierdoor verliest het haarzakje de voedende eigenschappen en kan er geen nieuwe haar meer groeien.

Is de behandeling geschikt voor alle haartypen/kleuren?
Ja, in principe kunnen lichtere haren ook worden behandeld, maar er zijn uitzonderingen. Tijdens het intakegesprek beoordelen we of een goed resultaat te behalen is. Door de innovatieve eigenschappen van de Diode Ice Laser kunnen we nu ook lichtere haren behandelen, omdat deze laser niet alleen op het pigment werkt, maar ook de eiwitten onder in het haarzakje aantast. Hierdoor verliest het haarzakje de voedende eigenschappen en kan er geen nieuwe haar meer groeien.

Doet de behandeling pijn?
Nee, dankzij de geavanceerde lasertechnieken is de behandeling over het algemeen 100% pijnloos.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?
De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Bij jongeren onder de 18 jaar vragen we wel toestemming van de ouders/vertegenwoordigers. Echter, bedenk dat de haargroei bij jongeren net begonnen kan zijn en behandeling met laser dan weinig zin heeft.

Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?
Ja, zelfs een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Diode Ice Laser. Dit komt doordat deze lasertechniek zich effectief richt op de eiwitten in het haarzakje en niet alleen op het pigment van de huid. Je kunt bij Swiss Allure in ieder jaargetijde worden behandeld, dus ook tijdens de zomermaanden. We raden echter aan om 1 week voor je behandeling en 48 uur na je behandeling niet uitgebreid te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Je huid moet simpelweg even tot rust komen.

Is definitief ontharen echt definitief?
In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd, wat betekent dat ze definitief wegblijven! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Deze nieuwe haartjes kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest, maar de hoeveelheid nieuwe haargroei zal niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar die er voor de behandeling aanwezig was.

Kan er gelaserd worden tijdens of na een zwangerschap?
Nee, Swiss Allure raadt behandelingen tijdens de zwangerschap of tot 6 maanden na een zwangerschap af vanwege de invloed van zwangerschapshormonen op het resultaat van de behandeling.

Is een laserbehandeling veilig?
Ja, een behandeling met de Diode Ice Laser is volledig veilig. In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Diode Ice Laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid op een veilige en voorzichtige manier wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. De temperatuur die de laser bereikt wordt vaak als aangenaam ervaren.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?
Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

 • zwanger bent;
 • borstvoeding geeft;
 • aan epilepsie lijdt;
 • koorts of een infectie hebt;
 • medicatie gebruikt die je huid lichtgevoelig maakt;
 • ontstekingsremmers slikt;
 • een pacemaker hebt;
 • piercing, tatoeages of een implantaat hebt in het te behandelen gebied.

Neem bij vragen over je specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze laserspecialisten kunnen je van uitgebreidere informatie voorzien.

Kun je een zone met een tatoeage laseren?
Het wordt niet aanbevolen om lichaamsdelen met tatoeages te ontharen met de laser vanwege het risico dat de inkt in de huid wordt aangetrokken, wat kan leiden tot schadelijke gevolgen zoals brandwonden, blaren, vervaging of zelfs vervorming van de tattoo.

Wat kosten de laserbehandelingen?
Bekijk onze prijslijst. Als het lichaamsdeel dat je wilt laten behandelen niet op de prijslijst staat, kunnen onze specialisten je voorzien van een persoonlijk advies. Neem bij vragen gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geeft Swiss Allure garantie?
We kunnen geen garantie bieden op het eindresultaat van de behandelingen omdat dit sterk afhankelijk is van individuele factoren. We streven echter naar tevredenheid en ons team zet zich in om het maximale resultaat te behalen en een bevredigende ervaring te bieden tot de status van ‘uitbehandeld’ is bereikt.

Waarom zou een laserbehandeling bij jullie wel effect hebben als eerdere behandelingen elders niet voldoende aansloegen?
We weten niet hoe elders behandeld is, maar het kan zijn dat de golflengte van onze lasers en onze behandelmethode beter aanslaan. We zien goede resultaten bij klanten die bijvoorbeeld van IPL naar ons zijn overgestapt.

Ik heb veel huidirritaties, kunnen jullie dan wel laseren?
We kunnen wel laseren, maar het kan zijn dat de behandeling gevoeliger is als er veel irritaties aanwezig zijn. Met open wondjes laseren we echter niet.

Kan ik blijven ontharen als ik in een laserbehandelingstraject zit?
Tijdens de behandeling is het niet toegestaan om te epileren, waxen of ontharingscrème te gebruiken op het te behandelen gebied omdat dit het resultaat van de laserbehandeling kan beïnvloeden. Alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 4 weken niet epileren, waxen of ontharingscrème gebruiken.

Kan ik direct make-up aanbrengen na een laserbehandeling?
Ja, na de behandeling is het mogelijk om make-up aan te brengen. Dit geldt ook voor bodylotion en deodorant. Wacht echter 1 week met het gebruik van bruiningsproducten. Onze laserspecialisten geven hier graag meer informatie over.

Kan ik een afspraak annuleren?
Als je verhinderd bent, verzoeken we je minimaal 24 uur voor de behandeling de afspraak te annuleren. Als dit niet gebeurt, zijn we genoodzaakt 40% van het te betalen bedrag in rekening te brengen.

Kan ik sporten/zweten na een laserbehandeling?
Je kunt op de dag van de laserbehandeling je normale training hervatten, maar wees voorzichtig met hete douches. Warme baden en sauna’s kunnen pas 24 uur na de laserbehandeling worden hervat.

Wat is het verschil tussen bikinilijn en schaamstreek volledig?
Bij de bikinilijn bepaal je zelf welke haren blijven staan, zoals onder de rand van je onderbroek, een streepje of een driehoekje. Bij een schaamstreek volledig verwijderen we alle haartjes. Tijdens de behandeling bespreken we hoeveel je eventueel wilt laten staan.

Wat is de achtergrond van jullie laserspecialisten?
Onze laserspecialisten zijn stuk voor stuk gediplomeerde huidtherapeuten, die in bezit zijn van de juiste certificaten en cursussen om te mogen werken met onze Diode Ice Laser. Ze volgen regelmatig bijscholingen om hun kennis up-to-date te houden. De klanten staan altijd centraal, en ze streven ernaar iedereen van de best mogelijke zorg te voorzien.

Welke nazorg moet ik doen na een behandeling?
Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te verzorgen en blootstelling aan de zon te vermijden. Onze laserspecialisten geven je uitgebreide instructies voor de nazorg, waaronder het gebruik van hydraterende crèmes en zonnebrandcrème.

Wat is het verschil tussen IPL en laserontharing?
Het belangrijkste verschil tussen IPL (Intense Pulsed Light) en laserontharing is de technologie die wordt gebruikt. IPL maakt gebruik van een breed spectrum aan licht met meerdere golflengten, terwijl laserontharing een enkele golflengte van geconcentreerd licht gebruikt. Laserontharing is over het algemeen nauwkeuriger en effectiever voor het verwijderen van ongewenst haar, vooral op donkere huidtypen.

Daarnaast is laserontharing meestal sneller dan IPL omdat de laserenergie dieper doordringt in de haarzakjes, waardoor ze effectiever worden vernietigd. IPL kan soms minder effectief zijn bij het verwijderen van fijn of lichtgekleurd haar, terwijl laserontharing geschikt is voor verschillende haartypes en huidskleuren.

Bij Swiss Allure maken we gebruik van de Diode Ice Laser, die effectiever is dan IPL voor het bereiken van langdurige haarvermindering. Onze deskundige laserspecialisten kunnen je helpen bij het kiezen van de meest geschikte behandeling op basis van jouw individuele behoeften en haartype.

Wat zijn de voordelen van laserontharing ten opzichte van andere ontharingsmethoden?
Laserontharing heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele ontharingsmethoden zoals scheren, waxen of epileren. Enkele van de voordelen zijn:

 1. Langdurige resultaten: Laserontharing kan langdurige haarvermindering bieden, waarbij ongewenst haar permanent wordt verminderd na meerdere behandelingen.
 2. Minder pijnlijk: In vergelijking met waxen of epileren is laserontharing over het algemeen minder pijnlijk, met minimale ongemakken tijdens de behandeling.
 3. Sneller: Laserontharing kan grotere delen van het lichaam snel behandelen, waardoor het een efficiënte optie is voor het verwijderen van haar op bijvoorbeeld de benen, rug of borst.
 4. Geschikt voor verschillende huidtypen en haarkleuren: Moderne lasers zoals de Diode Ice Laser kunnen effectief verschillende huidtypen en haarkleuren behandelen, inclusief donkere huidtinten en lichter gekleurd haar.
 5. Minder kans op ingegroeide haren: Omdat laserontharing de haarzakjes vernietigt, is er minder kans op ingegroeide haren in vergelijking met scheren of epileren.

Hoewel laserontharing vele voordelen heeft, is het belangrijk om een grondige huidanalyse te laten uitvoeren en de behandeling te laten uitvoeren door een gekwalificeerde en ervaren laserspecialist om de beste resultaten te bereiken.

Hebben jullie ervaring met transgender personen?
Ja, we hebben ervaring met transgender personen en bieden een inclusieve en respectvolle omgeving voor alle klanten, ongeacht geslacht, geslachtsidentiteit of genderexpressie. Onze laserspecialisten zijn getraind om met verschillende klanten om te gaan en begrijpen de gevoeligheid van gendergerelateerde behandelingen. We streven ernaar om een veilige en ondersteunende ruimte te bieden waar iedereen zich op zijn gemak voelt en de gewenste behandelingen kan ontvangen.

Wat moet ik doen als ik na de behandeling last krijg van irritatie of bijwerkingen?
Het is normaal om na een laserbehandeling enkele bijwerkingen te ervaren, zoals roodheid, zwelling of lichte irritatie van de huid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele dagen.

Als je last hebt van ernstige irritatie, blaarvorming of andere ongewone bijwerkingen, neem dan onmiddellijk contact op met onze kliniek voor advies en ondersteuning. Onze laserspecialisten kunnen je voorzien van gepersonaliseerde nazorginstructies en eventueel aanvullende behandelingen aanbevelen om eventuele bijwerkingen te verminderen.

Het is ook belangrijk om de nazorginstructies te volgen die je van onze laserspecialisten hebt gekregen om de genezing te bevorderen en optimale resultaten te behalen. Dit kan het gebruik van kalmerende crèmes, het vermijden van blootstelling aan de zon en het dragen van losse kleding omvatten om wrijving met de behandelde huid te voorkomen.

Onze laserspecialisten staan altijd klaar om eventuele vragen of zorgen te beantwoorden en je te ondersteunen tijdens het herstelproces na een laserbehandeling. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt of als je twijfelt over mogelijke bijwerkingen.

Acupunctuur behandeling

Wat is acupunctuur?
Acupunctuur is een therapievorm waarbij naalden op specifieke punten van het lichaam worden geplaatst. Deze praktijk, die duizenden jaren teruggaat, vindt zijn oorsprong in China, maar wordt nu wereldwijd steeds vaker toegepast in moderne geneeskunde.

Hoe werkt acupunctuur?
Acupunctuur stimuleert het lichaam om zijn eigen pijnstillende stoffen, bekend als “endorfines”, te produceren. Deze helpen bij het opheffen van blokkades die pijnboodschappen van het lichaam naar de hersenen sturen, wat resulteert in pijnverlichting, algemene ontspanning en bevordering van het natuurlijke interne reguleringsmechanisme van het lichaam. Door het verbeteren van de biochemische balans wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen gestimuleerd, ontstekingen verminderd en zowel fysiek als emotioneel welzijn bevorderd.

Is acupunctuur veilig?
Over het algemeen is acupunctuur zeer veilig en heeft het zeer weinig bijwerkingen. Er worden steriele wegwerpbare naalden gebruikt.

Heeft acupunctuur bijwerkingen?
Bijwerkingen en complicaties als gevolg van acupunctuur zijn zeer zeldzaam. De meeste patiënten ervaren de behandelingen als ontspannend en veroorzaken minimaal ongemak.

Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Slaperigheid, die zich kan voordoen bij een klein aantal patiënten na de behandeling. In geval van slaperigheid wordt geadviseerd niet te rijden.
 • Kleine bloedingen of blauwe plekken, die optreden na acupunctuur bij ongeveer 3% van de behandelingen.
 • Spiertrekkingen tijdens of na acupunctuur, die voorkomen bij ongeveer 3% van de behandelingen.
 • Plaatselijke pijn op de punctieplaats, die voorkomt na acupunctuur bij ongeveer 2% van de behandelingen.
 • Bestaande symptomen kunnen tijdelijk verergeren voordat ze verbeteren na de behandeling, een effect dat minder dan 3% van de patiënten treft. Dit wordt meestal beschouwd als een positief teken.

Is er iets wat uw acupuncturist moet weten?
Naast de standaard medische gegevens is het belangrijk om uw acupuncturist op de hoogte te stellen van:

 • Eventuele bestaande medische aandoeningen.
 • Zwangerschap of de mogelijkheid van zwangerschap.
 • Eerdere ervaringen met duizeligheid, flauwvallen of epileptische aanvallen.
 • Het gebruik van een pacemaker of andere elektronische implantaten.
 • Het gebruik van anticoagulantia (bloedverdunners) of andere medicatie.
 • Hemofilie.
 • Allergieën, inclusief metaalallergieën.

Doet het pijn?
De meeste patiënten ervaren slechts minimaal ongemak bij het plaatsen van de naalden. Sommigen voelen helemaal geen pijn. Zodra de naalden geplaatst zijn, hoort men geen ongemak te ervaren. Acupunctuurnaalden zijn zeer dun; twee of drie ervan kunnen in de schacht van een normale holle injectienaald passen.

Wat te doen vóór een acupunctuurbehandeling?

 • Eet een lichte maaltijd of snack binnen 2 uur voor de behandeling.
 • Drink geen alcohol, gebruik geen barbituraten of kalmeringsmiddelen gedurende 4 uur vóór de behandeling.
 • Rook niet gedurende 1 uur voor de behandeling.
 • Blijf alle medicijnen innemen zoals voorgeschreven door uw arts.
 • Zorg ervoor dat u goed uitgerust bent voor de behandeling, indien mogelijk.
 • Het is verstandig om een begeleider te hebben om u naar huis te brengen na uw eerste afspraak, voor het geval de behandeling u slaperig of licht in het hoofd maakt.

Wat te doen na een acupunctuurbehandeling?

 • Rust gedurende 2 uur, indien mogelijk.
 • Vermijd gedurende 2 dagen na de behandeling inspannende activiteiten als de behandeling voor een pijnlijke aandoening is, zelfs als u geen pijn voelt.
 • Blijf alle medicijnen innemen zoals voorgeschreven door uw arts.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?
Het aantal benodigde behandelingen verschilt per persoon en aandoening. Verlichting kan onmiddellijk worden opgemerkt, enkele uren na de behandeling of na enkele dagen. Sommige mensen reageren helemaal niet op acupunctuur. Af en toe kunnen de symptomen tijdelijk verergeren voordat ze verbeteren. Bij recente aandoeningen zijn vaak maar enkele behandelingen nodig, terwijl langdurige aandoeningen mogelijk 1-2 behandelingen per week nodig hebben voordat verbetering optreedt.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna alle cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat acupunctuur een aantoonbaar positief effect heeft bij 80% van de mensen die de behandeling ondergaan:

 • Bij 45% van de mensen is de klacht volledig verholpen.
 • Bij 35% van de mensen is de klacht sterk verminderd.
 • De rest ervaart aanzienlijke verbetering en keert periodiek terug voor behandeling.

Wat voel ik van de kleine naalden?
Over het algemeen voelt men bijna niets van de dunne naaldjes, omdat ze slechts oppervlakkig in de huid worden ingebracht. Cliënten geven vaak aan dat acupunctuur weinig tot geen pijn doet.

Worden de behandelingen vergoed?
De behandelingen van een acupuncturist die lid is van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) worden meestal vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Controleer de vergoedingen voor acupunctuur bij uw eigen verzekering onder alternatieve geneeswijzen. Wij zijn ook lid van de NVA.

Hoe maak ik een afspraak?
U kunt een afspraak maken per e-mail, telefonisch of online. Meestal kunt u vrij snel terecht, soms zelfs nog dezelfde week.

Heb ik een verwijzing nodig?
Nee, u heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een acupuncturist en meteen een afspraak maken voor een intakegesprek.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon en aandoening. Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig.

Vanaf welke leeftijd kan acupunctuur worden gebruikt?
Kinderen kunnen al vanaf hun eerste levensjaar met acupunctuur worden behandeld. Ze reageren over het algemeen sneller en soms beter op acupunctuur dan volwassenen, waardoor minder behandelingen nodig zijn.

Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor laserontharing? Kom dan langs voor een kop koffie en een gratis en vrijblijvend intakegesprek of maak een afspraak voor holistische behandelingen bij onze therapeut.

Maak afspraakBekijk onze voordelige tarieven
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Swiss Allure Voorschoten
Hallo! 👋

Weet je dat we deze maand een actie hebben met tot wel 50% korting?