gtag('config', 'AW-16525698549'); Skip to main content

DÉ SPECIALIST IN ACUPUNCTUUR

Welkom bij Swiss Allure Voorschoten. Overweeg eens alternatieve routes voor uw gezondheidsproblemen, fysiek, emotioneel of mentaal. Wij bieden diverse holistische behandelingen om uw lichaam te helpen herstellen en genezen. Bij ons staat u als patiënt centraal. We luisteren naar uw klachten en stellen samen een behandelplan op.

Een plek voor genezing, evenwicht en ontspanning!

Acupunctuur richt zich op Qì (energiestromen), met als doel het herstellen van energiebalans en het opheffen van blokkades in de energiestroom. Door het zorgvuldig plaatsen van kleine naalden op specifieke punten op het lichaam, wordt de balans hersteld.

Beste kwaliteit

Onze deskundige specialist heeft meer dan 20 jaar ervaren in acupunctuur en andere holistische behandelingen.

Aandacht voor jou

Bij ons in de kliniek bent u als patiënt het middelpunt. We luisteren aandachtig naar uw gezondheidsklachten en stellen samen met u een behandelplan op.

Voor iedereen

Door een diversiteit aan alternatieve en holistische behandelingen te integreren, kunnen wij uw lichaam helpen zichzelf te herstellen, te ontspannen en te genezen.

Klassieke acupunctuur en Kinderacupuctuur

 

Heeft u ooit overwogen om buiten de traditionele medische benaderingen naar oplossingen voor uw gezondheidsklachten te zoeken? Of ze nu fysiek, emotioneel of mentaal zijn, Swiss Allure Voorschoten staat klaar om te helpen!

Kortom, de energie van het lichaam circuleert door energiebanen, bekend als meridianen, die elk orgaan verbinden. Deze meridianen vormen een complex netwerk dat energie door het hele lichaam transporteert.

In een gezonde toestand is de energiebalans van het menselijk lichaam stabiel. Wanneer deze balans verstoord raakt, kan dit leiden tot ziekte.

Gewoonlijk kan het lichaam deze verstoring zelf corrigeren. Als dit niet lukt, kan acupunctuur worden overwogen.

De acupunctuurpunten bevinden zich langs de meridianen. Door deze punten te stimuleren met fijne naalden, kan een acupuncturist de energiestroom in het lichaam beïnvloeden.

Maak direct een afspraak

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u meer weten over de toegepaste behandelingen die wij bieden. Maak direct een intakegesprek.

Maak afspraakVeelgestelde vragen

Ontmoet ons professioneel & deskundig team uit Voorschoten

Cosmetischeacupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een specifieke tak van acupunctuur die zich richt op het gezicht en de uitstraling. Het doel van deze behandeling is niet alleen het verminderen van rimpels, maar vooral het bereiken van innerlijke balans, wat zich vertaalt naar een stralende uitstraling.

De behandeling omvat twee aspecten. De oude Chinezen geloofden dat de ‘Shen’, oftewel de spirituele energie, zich manifesteert in het gezicht als een mooie uitstraling. Dit vereist een algehele balans in het lichaam, waarbij het lichaam, de emoties en de gedachten als één geheel worden beschouwd.

Bij cosmetische acupunctuur worden naalden strategisch geplaatst om rimpels en wallen te verminderen, maar de focus ligt op het behandelen van de hele persoon. Dit omvat ook voedings- en bewegingsadviezen, evenals oefeningen uit de Chinese Yoga (Qigong), omdat ons zenuwstelsel en onze geest direct verbonden zijn met ons uiterlijk en ons gevoel van welzijn.

Cosmetische acupunctuur richt zich op het versterken van de levenskracht, Qi genaamd, met name in het gezicht, wat resulteert in een verbeterde huid en uitstraling. Naast lokale gezichtsbehandelingen wordt ook gekeken naar de totale conditie van het individu. Diëtische adviezen maken ook deel uit van de behandeling, waarbij suiker bijvoorbeeld wordt vermeden omdat het de miltenergie ondermijnt.

Een intakegesprek is vereist om de stappen en motivatie van de cliënt te bespreken. Cosmetische acupunctuur wordt niet gezien als een geïsoleerde schoonheidsbehandeling, maar als een holistische benadering om weer in balans te komen en goed in je vel te zitten.

De voordelen

Ondersteuning van Zelfgenezing: Onze Toewijding aan uw Lichaam Natuur

Ons doel is om patiënten te behandelen met behulp van traditionele acupunctuurtechnieken en homeopathische middelen die zijn bereid uit volledig natuurlijke ingrediënten.

Neuroimmunologie en de huid

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de huid en het immuunsysteem nauw verbonden zijn met het zenuwstelsel. Specifieke immuuncellen, genaamd dendritische cellen, zijn zelfs aanwezig in de huid. Zowel de huid als het zenuwstelsel behoren tot hetzelfde type weefsel, het ectoderm. Moderne psychoneuroimmunologie heeft benadrukt hoe sterk de geest, het immuunsysteem en het zenuwstelsel met elkaar interageren. Daarom worden moderne vormen van neuroacupunctuur nu toegepast in cosmetische acupunctuur, als een logische stap gebaseerd op recente inzichten.

Werkwijze

De intake begint met een gesprek waarin uw klachten uitgebreid worden besproken, samen met uw algehele gezondheid en ziektegeschiedenis. Daarna volgt de behandeling, waarbij dunne naalden op het lichaam worden geplaatst.

Het intakegesprek

De behandeling omvat minstens 10 sessies van 45 minuten, waarbij ‘huiswerk’ wordt gegeven. Meestal starten we met 2 behandelingen per week. Na deze reeks kiezen cliënten vaak voor een onderhoudsbehandeling eens per maand.

Voor degenen die wat angstig zijn bij hun eerste behandeling, kunnen extra dunne naalden worden gebruikt. De ervaring leert dat acupunctuur eerder een ontspannend en aangenaam tintelend gevoel geeft dan dat het pijnlijk is. Alle naalden zijn steriel verpakt en voor eenmalig gebruik voor optimale hygiëne.

pols voelen

Na de initiële behandelingen worden wekelijkse vervolgsessies gepland. Naarmate de behandeling vordert, worden de intervallen tussen de sessies geleidelijk verlengd.

Acupunctuur

Electroacupunctuur

Electroacupunctuur is een intrigerende aanvulling op traditionele acupunctuurmethoden, waarbij elektrische stroom op de naalden wordt toegepast. Deze techniek versterkt soms de therapeutische effecten, vooral bij pijnbehandelingen. Het wordt vaak gebruikt bij moeilijk te behandelen pijnsyndromen en bij de behandeling van verlammingen na een beroerte.

Een behandelsessie duurt meestal tussen de 30 minuten en drie kwartier, waarbij de effecten direct merkbaar moeten zijn. Een combinatie van 2 Hertz en 100 Hertz wordt vaak gebruikt voor optimale pijnbestrijding. Deze techniek, onderzocht door Prof. Dr. Han, zorgt voor onmiddellijke en langdurige pijnverlichting, wat vooral waardevol is bij de behandeling van chronische pijnsyndromen.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Swiss Allure Voorschoten
Hallo! 👋

Weet je dat we deze maand een actie hebben met tot wel 50% korting?