Ga naar de hoofdinhoud

Acupunctuur en Kruidengeneeskunde

Sinds maart 2024 biedt Swiss Allure Voorschoten ook alternatieve therapieën aan. Ontdek de voordelen van acupunctuur en kruidengeneeskunde voor diepe ontspanning, pijnverlichting, verbeterde energie en een sterker immuunsysteem, en bevorder zo uw algehele welzijn.

Verken Alternatieve Therapieën voor Optimaal Welzijn

Acupunctuur

Klassieke acupunctuur, Electroacupuctuur, Cosmetische acupunctuur en Kinderacupuctuur (Shonishin)

Klassieke acupunctuur: Een traditionele vorm van acupunctuur waarbij dunne naalden op specifieke punten van het lichaam worden geplaatst om de energiestroom te herstellen en verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, zoals pijn, stress en spijsverteringsproblemen.

Electroacupunctuur: Een vorm van acupunctuur waarbij een lichte elektrische stroom door de naalden wordt geleid om de effecten van de behandeling te versterken. Het kan worden gebruikt voor pijnbestrijding, spierontspanning en stimulatie van de bloedcirculatie.

Cosmetische acupunctuur: Een acupunctuurtechniek gericht op het verbeteren van de huidconditie en het verminderen van tekenen van veroudering door het plaatsen van naalden op specifieke punten van het gezicht en lichaam. Het kan helpen bij het verminderen van rimpels, het verbeteren van de huidtextuur en het bevorderen van een gezonde gloed.

Kinderacupunctuur (Shonishin): Een zachte en niet-invasieve vorm van acupunctuur speciaal ontwikkeld voor kinderen. In plaats van naalden worden speciale instrumenten gebruikt om zachte druk, kloppingen of wrijving toe te passen op de acupunctuurpunten. Het kan helpen bij het behandelen van verschillende kinderziekten, zoals spijsverteringsproblemen, slaapproblemen en hyperactiviteit.

Gezondheidsproblemen die vaak worden behandeld met verschillende vormen van acupunctuur

  • Klassieke acupunctuur: Pijnlijke aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn, en artritis, stress, angst, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, en algemene energiebalans.
  • Electroacupunctuur: Pijnbestrijding, spierontspanning, en verbeterde bloedcirculatie. Het kan worden gebruikt voor verschillende soorten pijn, waaronder musculoskeletale pijn en neuropathie.
  • Cosmetische acupunctuur: Verbetering van de huidconditie, vermindering van rimpels en fijne lijntjes, en algemene huidverjonging.
  • Kinderacupunctuur (Shonishin): Behandeling van verschillende kinderziekten, zoals spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, hyperactiviteit, en versterking van het immuunsysteem. Het is een zachte en niet-invasieve benadering speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Kruidengeneeskunde

(Chinese Kruiden en essentiële oliën)

Kruidengeneeskunde: Een natuurlijke benadering van genezing waarbij verschillende kruiden en planten worden gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen en het lichaam in balans te brengen. Kruidengeneeskunde wordt al eeuwenlang wereldwijd gebruikt en kan worden toegepast in de vorm van thee, tincturen, capsules of extracten, afhankelijk van de specifieke behoeften van de persoon.

Chinese Kruiden: Een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde waarbij verschillende kruidenformules worden samengesteld om specifieke gezondheidsproblemen te behandelen en het lichaam te ondersteunen bij het herstellen van de balans van energie (Qi) en lichaamsfuncties.

Essentiële oliën: Geconcentreerde extracten van planten die worden gebruikt voor aromatherapie en andere toepassingen zoals massage, huidverzorging en het creëren van een ontspannende sfeer. Elke essentiële olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verminderen van stress, het verlichten van pijn, het verbeteren van de slaap en het stimuleren van de stemming.

Gebruikelijke gezondheidskwesties die behandeld worden met kruidengeneeskunde, Chinese kruiden en essentiële oliën

  • Spijsverteringsproblemen zoals indigestie, maagkrampen en prikkelbare darmsyndroom (IBS)
  • Respiratoire aandoeningen zoals verkoudheid, hoest, en sinusitis
  • Huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis
  • Slapeloosheid en andere slaapstoornissen
  • Stress, angst en depressie
  • Menstruatieproblemen zoals menstruatiepijn en onregelmatige menstruatie
  • Pijnlijke gewrichten en spieren, zoals artritis en spierpijn
  • Allergieën en immuunstoornissen
  • Hormonale onevenwichtigheden en menopauze symptomen
  • Neurologische aandoeningen zoals migraine en neuropathie

Maak direct een afspraak

Als u worstelt met klachten of pijn en op zoek bent naar verlichting en herstel, maak dan direct een afspraak voor een alternatieve therapieën of massage bij onze ervaren therapeut.

Maak nu een afspraakBekijk onze voordelige tarieven
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Swiss Allure Voorschoten
Hallo!

Hoe kunnen we je vandaag helpen? Heb je vragen over onze laserontharing, acupunctuur, of massagebehandelingen?

Wij staan klaar om je te adviseren!